TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Yeni Yayınlarımız 13.01.2015 tarihi itibari ile yeni web sitemizde yayınlanacaktır. Bizi Takip Etmeye devam ediniz. Teşekkürler.
www.olanlarinfarkindamisin.com

11 Nisan 2014 Cuma

Dinler arası Diyalog Tehlikesi

Lâ yettehizil mu’minûnel kâfirîne evliyâe min dûnil mu’minîn(mu’minîne), ve men yef’al zâlike fe leyse minallâhi fî şey’in illâ en tettekû minhum tukâta(tukâten), ve yuhazzirukumullâhu nefseh(nefsehu), ve ilallâhil masîr(masîru). Kur'ân-ı Kerim » 3 / ÂLİ İMRÂN - 28 Ayet

Diyanet İşleri Meali:
Mü’minler, mü’minleri bırakıp inkârcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah, asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah’adır.



Elmalılı Hamdi Yazır Meali:
Mü'minler, mü'minleri bırakıb da kâfirleri dost edinmesin, ve onu her kim yaparsa Allahdan ilişiği kesilmiş olur ancak onlardan bir korunma yapmanız başka, maamafih Allah sizi kendisinden tahzir buyurur, nihayet de gidiş Allahadır.

ARKADAŞLAR İŞİN ÖZÜ HER KONUDA DİYALOG YAPILABİLİR FAKAT DİN KONUSUNDA ASLA YAPILAMAZ. ÇÜNKÜ; "ALLAH KATINDA DİN İSLAMDIR." (Âl-i imran: 19 Ayet) 

DİYALOG KİSVESİ ALTINDA İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR. 

“ALLAH KATINDA DİN İSLÂM’DIR.”
(Âl-i imran: 19)

Allah-u Teâlâ Kelâm-ı kadim’inde kendi dinini ilan etmiştir. Âyet-i kerime’sinde:

“Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor. (Maide: 3)

İslâm dininden başka bir din gelmeyeceğini, İslâm dininden başka bir dini de kabul etmeyeceğini de diğer bir Âyet-i kerime’sinde beyan buyurmuştur:

“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder