TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Yeni Yayınlarımız 13.01.2015 tarihi itibari ile yeni web sitemizde yayınlanacaktır. Bizi Takip Etmeye devam ediniz. Teşekkürler.
www.olanlarinfarkindamisin.com

26 Temmuz 2013 Cuma

Sihirbazlar Çetesi (2013) - Now You See Me ve İlluminati İlişkisi

Sihirbazlar Çetesi (2013) - Now You See Me ve İlluminati İlişkisi

Arkadaşlar filmi sinemada izledim ve gittiğime pişman oldum. Filmde sürekli Tek Gözün gücünden yani illuminatinin gücünden bahsedip duruyor. filmle ilgili milliyette çıkan film analizi aşağıda.






FİLM ANALİZİ - http://sinema.milliyet.com.tr/illuminati-geliyor-/SinemaEditorDetay/29.03.2013/223/1686823/default.htm

İlluminati geliyor!


Dünyayı ele geçirmeye çalışan Illuminati'nin neler yapabileceğini gözler önüne seren 'G.I.Joe: Misilleme', baştan aşağıya bir simgesel ayin...
G.I.Joe: Misilleme
ABD'nin içindeki gizli bir yapılanma, dünyadaki güç dengelerini değiştirmek için düğmeye basar. Tek amaçları yeni dünya düzenini kurmaktır. İlk iş olarak elit askerlerden oluşan 'G.I.Joe'ya savaş açar ve görevlerine son verirler. Hem de Amerikan başkanının emriyle. Artık ülkeyi yeni kurulan 'Kobra' adlı bir birlik koruyacaktır. Başlarını Duke(Channing Tatum) ve Roadblock'un(Dwayne Johnson) çektiği eski G.I.Joe üyeleri yaşananların perde arkasını öğrenmek için 'Kobra'ya karşı büyük bir savaşa başlar.
Sosyal düzeni yıkacaklar
Yine bir 'Hollywood' klasiğiyle(dünyayı kurtarmak) karşı karşıyayız. İsimler ve oyuncular değişse de ana konu hep aynı. ('Yenilmezler', 'Süpermen' ve 'Yeşil Fener' gibi...) Dünyadaki güç dengelerini bozmaya çalışan kötüler ve onları engellemeye çalışan iyiler. Ancak, 'G.I.Joe: Misilleme' filmini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise içinde barındırdığı ve anlamı çok büyük olan bir sembol. Bu her şeyi gören göz anlamına gelen ve Illuminati'yi simgeleyen sembol, filmde dünyayı dize getirmeye çalışıyor. 
(Illuminati, zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır.)
Dini inançlara saldırı
Böylece, 'G.I.Joe: Misilleme' diğer yapımlardan ayrılıyor ve öyle büyük bir anlam kazanıyor ki korkmamak elde değil. Çünkü filmde kullanılan ve şehirleri yerle bir eden silahın zaten Illuminati'nin elinde olduğu iddia ediliyor. Tabii ki bu silah olarak değil, havayı ve depremleri kontrol amaçlı kullanılıyor. Böylece bir şehrin depremle yerle bir olması ve sel baskınlarına maruz kalmasının tek suçlusu insanlara Tanrı olarak gösteriliyor. (Dini inançları yok etmek en büyük amaçlarından bir tanesi olduğu için...) Yani filmde izlediğiniz Londra'nın yıkım sahnesi baştan aşağıya bir simgesel ayindir. (Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ikiz kulelerin yıkılması da baştan aşıya bir ayindi.)
Her şeyi gören gözle, G.I.Joe'ların savaşı esasında 'Illuminati'yle yaşanan ya da yaşanacak olan savaşın bir tanıtımı gibidir...
Film her ne kadar sırtını dijital efektlere dayasa da üzerine yapışan sembollerden asla kurtulamamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder